Ullmattor

Extremt tåliga och varma ullmattor

Ullmattor för naturlig skönhet och hållbarhet

Våra ullmattor är en perfekt kombination av naturlig skönhet och hållbarhet. Ull är ett fantastiskt material som inte bara ger en lyxig känsla under fötterna utan också är känt för sin slitstyrka och långa livslängd. Utforska vårt sortiment och ge ditt hem en touch av elegans med våra vackra och hållbara ullmattor.

Ullmattor tål de svåraste fläckarna

En av ullens fantastiska egenskaper är dess naturliga motståndskraft mot vatten och fläckar. För att testa detta själv, häll försiktigt vatten på din ullmatta och observera hur det pärlar upp istället för att sugas åt sig, detta tack vare det naturliga fettet som finns i ullen. Detta visar inte bara på mattans hållbarhet utan gör också ullmattor till ett utmärkt alternativ för hem med barn och husdjur. Dessutom klarar många av våra ullmattor att stå emot fläckar från vardagliga saker som vin och kaffe, vilket gör dem både praktiska och vackra.

Sänk din uppvärmingskostnad

Om din bostad har kalla golv så är ullmattor det bästa alternativet, med ullmattor på golvet så kommer de att kännas mycket varmare och då kan du sänka temperaturen i rummet utan att det känns kallt.

Visar 108 produkter

Vad är det som gör ull så smutsavvisande?

Ullen har naturliga egenskaper som gör den motståndskraftig mot fläckar. Ullfibrer är täckta av små fjäll, och dessa fjäll har en skrovlig yta. Denna skrovliga yta gör det svårare för smuts och fläckar att tränga in och fästa sig i fibrerna. Dessutom har ull en naturlig fetthalt, känd som lanolin, som hjälper till att avvisa vatten och hindra fläckar från att tränga igenom.

Ullen har också en hög fuktighetsabsorberande förmåga, vilket innebär att den kan absorbera fukt utan att kännas fuktig. Detta kan bidra till att förhindra fläckar och göra det svårare för mikroorganismer att trivas på ytan.

Sammanfattningsvis har ull naturliga egenskaper, såsom skrovlig yta, lanolin och fuktighetsabsorption, som tillsammans gör den motståndskraftig mot fläckar och smuts. Det är därför ull ofta betraktas som en självrengörande och fläckavvisande material.