Stor dörrmatta på metervara

Måttbeställ din dörrmatta till hallen

Fördelarna med en stor dörrmatta

  • Skyddar större del av golvet
  • Gör golvet mjukt och varmt
  • Suger åt sig mer smuts än en liten matta
  • Går att forma efter eget önskemål
  • Lätt att skära i med kniv eller klippa i med sax

En stor dörrmatta som skyddar och värmer

Våra stora dörrmattor på metervara finns i bredderna 100 cm och 200 cm och du väljer själv längden. Om ingen av bredderna passar så kan du alltid köpa en matta som är bredare och sedan klippa ner den till önskad bredd. Låt oss säga att du behöver en dörrmatta som är 170 x 170 cm, då beställer du en matta som är 200 x 170 cm och skriver en kommentar i kassan att vi skall skära ner den till 170 cm innan vi skickar mattan eller så klipper du ner den själv när du fått hem mattan.

Enkla att anpassa själv

Det går enkelt att anpassa mattan efter rummet genom att skära i den med mattkniv eller genom att klippa med sax. Många brukar lägga dessa mattor från vägg till vägg i entrén för att täcka hela golvet, beställ då en lite bredare matta än rummet och skär in den på plats för att få bästa resultat.

Priset på dörrmattan påverkas av slitstyrka & tjocklek

Våra dörrmattor fungerar lika bra som en måttanpassad dörrmatta som långa gångmattor då de är tåliga, lättstädade och dämpar ljudet. Mattorna finns i många olika kvaliteter med olika slitstyrka, generellt kan man säga att en billigare matta är tunnare och en dyrare är betydligt kraftigare.

Visar 25 produkter

Vilken matta ska jag välja?

Det kan vara lite rörigt med alla de olika varianterna men en generell tumregel är att en dyrare matta är slitstarkare än en billig. För hemmamiljö så duger de billigare mattorna medans ett företag med 100 anställda bör välja en matta av högre kvalitét för att inte slita ut den för snabbt.

Vad skiljer en dyr och en billig entrématta?

De mattor som är lite billigare har framförallt en tunnare botten men även glesare material i luggen som gör att den slits ut snabbare. En tunnare botten gör att hörnen på mattan kan vika upp sig vid hårt slitage medans en kraftigare och dyrare matta har en botten som är så styv att hörnen aldrig kommer att vika upp sig.