Nylanders Mattor AB

Vi är ett familjeföretag som sålt mattor sedan 1966 i butik och sedan 2005 på nätet.

Ursprung

Ursprung


Företaget har sedan Bert Nylander startade affären 1966 i en liten lokal på Storgatan 45 i Sundsvall kontinuerligt utökat sitt sortiment. 1993 tog Agnes Larsson, som är släkt till Bert, över butiken och fick med tiden många återkommande kunder. Hon hade då arbetat i butiken i flera år och hade stor och bred kompetens inom branschen. Livet bjuder som bekant på nya utmaningar, och 2011 gick flytten för både företaget och Agnes med familj till Borås där barn och barnbarn fanns. Vi på Nylanders bestämde oss då för att helhjärtat satsa på e-handel, 2005 tog tog Erik steget ut och öppnade webbshop som han själv programmerat och utvecklat under flera år.

Mattor på nätet

Mattor på nätet


I Juni 2015 flyttades butiken till Dalsjöfors utanför Borås där vi delar lokal med en färg & kakelaffär i Interiörhuset. I april 2016 lanserades en helt ny webbshop som Erik skapat som skall vara enklare för användaren på alla enheter, mobil som stationär dator, med större bilder och fler valmöjligheter. Vi är fortfarande ett litet familjeföretag och nu har Agnes son Erik tagit over butiken och jobbar på att utveckla e-handeln och marknadsföringen lokalt.

Framtiden

Framtiden


På Nylanders strävar vi efter kvalité i alla led, därför gör vi allt själva, från att bygga och designa webshopen, köpa in mattor, kanta och knyta dem, packa och skicka mattorna. Sortimentet vi har idag, är det största vi haft och vi lägger ut nyheter så fort de kommer till oss. Genom att vi inte är bundna till en viss leverantör kan vi fritt välja vilka mattor vi vill ha i vårt sortiment och ta hem mattor som ni kunder efterfrågar. Våra duktiga inköpare lyssnar mer än gärna på vad ni kunder saknar och efterfrågar, för att kunna scanna av mattvärlden såväl internationellt och nationellt och finna rätt produkter.Det viktigaste för företaget och dess framgång har under alla år varit att kunden är i fokus och alltid ska vara nöjd med både sina mattor och servicen. Det är något vi är väldigt stolta över. Nylanders mattor är ett företag med stadig tillväxt som skjutit i höjden sen vi började med e-handel 2005 som ett komplement till butiken. Det visade sig vara en framgångssaga och idag skickar vi paket med mattor i hela vårt rike, men även till stora delar av världen. På Nylanders mattor finns mer än 40 års erfarenhet av mattor, vi hjälper mer än gärna dig så du hittar just rätt matta för dina behov, smak och plånbok