Multi

Arosa

Arosa är en unik trasmatta vävd i 100% ull från Europa och Nya Zeeland. Mattan vävs av garn som blir över från andra fabriker i Europa så varje matta är unik. Kraftig matta som tål alla fläckar.

Välj en färg

Välj storlek

Att betala: -

Beskrivning

Arosa är en fantastisk ullmatta tillverkad i Rumänien där vi har en fabrik som vi samarbetar med. Denna fabrik har i fyra års tid haft en extern fabrik i Bogatu Roman som är en liten by i samhället Pauca i Transsylvanien. Bogatu Roman har 1700 invånare varav endast 100 har arbete och av dessa 100 arbetar 18 i mattfabriken. Som besökare i den lilla verkstaden känner du dig genast som hemma. Stora balar med ull i varma naturliga toner och klara färger står längs ingången till verkstaden. Endast det dämpade ljudet av de gamla trävävstolarna kan höras. Här har 18 kvinnliga vävare funnit arbete. Precis som med vävningsprocessen är kvinnorna fria att gå omkring med sina allmänna sysslor som de vill. De hanterar sina arbetstimmar och semester själva.

Arosa tillverkas av restgarner och färgerna som används väljs mer eller mindre intuitivt av vävarna själva. Det finns ingen fast design vilket innebär att varje matta blir unik. Garnet som används samlas dagligen in vid huvudproduktionsanläggningen i Helltau och därför är kvaliteten på en matta från Bogatu Roman lika bra som en från
huvudanläggningen. Varje år färdigställer vävarna cirka 3 000 högkvalitativa mattor som är lägre prissatta än de från huvudproduktionsanläggningen. En fördel för kunderna – men inte bara för dem. Fabriken behöver inte slänga bort den högkvalitativa ullen och bidrar samtidigt till arbetstillfällen för kvinnorna i byn.

Arosa tillverkas i en blandning av ull från Europa och Nya Zeeland vilket säkerställer en mjuk, luddfri och extremt tålig matta. Fettet i ullen fungerar som en naturlig impregnering så spiller du t.ex. kaffe eller rödvin på mattan så suger inte mattan åt sig av detta. Vätskan lägger sig ovanpå som små pärlor som du smidigt kan få bort genom att trycka en fiberduk eller blöt trasa på mattan som får suga upp vätskan. Tack vare dess tålighet är Arosa en matta som fungerar överallt i hemmet.

Mattans speciella egenskaper

 • Naturmaterial
 • Smutsavvisande
 • Slitstark
 • Lättstädad
 • Mjuk
 • Vändbar matta
 • Randig
 • Multifärgad
 • Miljövänlig
 • Hög kvalité
 • Återvunnet material
Rum där mattan passar: Hall, Vardagsrum, Matplats / Matsal
Matta från: Tisca
Tvättråd:  Dammsug mattan regelbundet och ta bort fläckar omedelbart. Eftersom ullen innehåller fett så får mattan ett naturligt skydd som stöter bort smuts och fläckar. De flesta fläckar brukar gå att suga upp med en fuktig trasa så länge fläcken inte har torkat in. För tvätt av hela mattan rekommenderas kemtvätt.
Material:  100 % ull
Baksida:  Vändbar
Totalhöjd:  10 mm
Tillverkningssätt:  Handvävd

Andra populära
Ullmattor