Mattor ska vara snygga och lätta att städa!

av Therese Hultberg den 2016-06-23

Nu när sommaren knackar på är det inte alltid mattor som står i fokus, men vi ser trenden att man bygger större uteplatser och vill spendera mer tid ute och göra det hemtrevligt. Lättstädade mattor som tål att läggas utomhus har blommat upp och tagit fäste, vi har några riktigt fina nya mattor, men även plastmattor tål väder och vind. Gör om din uteplats till en oas för törstiga kvällar!

Ullmattor
Vittoria - Till mattan >>


Ullmattor
Djungel - Till mattan >>

Tunna och lättstädade mattor

Trenden i hemmen går mot att byta ut den tunga ryamattan som varit en stark produkt i snart 10 år, nu ser vi att man vill byta ut till en tunnare lite lättare matta. Mattor i konstsilke, bomullschenille och syntet har fått ta ledningen. Den är lätt att ta ut och skaka och har lite eller ingen lugg där smuts och damm kan ansamlas.

Ullmattor

Horredsmattan släpper nytt

Till slutet av sommaren och hösten kommer 4 nya mönster från Horredsmattan, dessa mönster kommer inte finnas hos alla matthandlare, en med gåsöga i plast och garn-utförande, två mönster med mönster på bredden och en enfärgad melerad matta. Vi ser verkligen fram emot att få in dessa i butiken!

Ullmattor

Vi på Nylanders Mattor önskar alla våra besökare och kunder en riktig trevlig midsommar!


Mattor och trender

av Therese Hultberg den 2016-05-19

Vi arbetar ständigt på att utveckla vår verksamhet, en tid nu så har all fokus legat på att få ut vår nya webbshop, nu när det är klart så sätter vi benhårt fokus på att få in fler mattor och tillbehör i vårt sortiment. Vi har varit på mattmässor och besökt leverantörer och har massor med nyheter som är på väg in. Då vi är ett fristående företag väljer vi själva vad vi ska köpa in efter era förfrågningar och efter trender som vi ser är på uppgång. Ibland får vi förfrågningar på mattor som man sett och då brukar vi göra vårt bästa för att hitta något som passar.

Trendspaning
Trenden i vår verkar gå i pastellernas tecken denna vår, milda färger som passar bra ihop med betong, obehandlat trä och andra råa ytor som varit en stark trend i vinter. Kombinera industristilen med pastell och hela rummet får en ny känsla.

Ullmattor pastell handvävda

Klassiska mattor kommer i moderna färger för den som tröttnat på kraftig röda men vill ändå ha de orientaliska mönstren.

Silkesmattor

Ullmattor fortsätter att sprida sig i folkhemmen med sina utmärkta egenskaper och milda toner hittar ullen in i sovrum, köket, vardagsrummet i många färger och mönster. Den skandinaviska kalla stilen i gråa toner ser ut att hålla i sig.

Ullmattor

Konstsilkesmattor och andra tunna mattor är ett enkelt insteg för de som inte ännu är vana vid mattor, eller för dem som tröttnat på den stora ryamattan hemma. Lättstädat och lättflyttade och ofta mycket prisvärda.

Konstsilkesmatta

En matta som stack ut är denna som är helt underbar (vi köpte hem en så fort vi såg den) häng upp på väggen som mjuk, ljudabsorberande konst!

Mattan Ginger från Strehög med en mörkhyad vacker kvinna

Mattorna vi skriver om här kommer att dyka upp i shoppen och vi lägger ut dem så snart vi kan.


Lansering av ny webbutik

av Erik Lindholm den 2016-04-19

Äntligen har vi lanserat vår nya webbutik! Efter många långa dagar och nätter så är butiken tillräckligt stabil för att kunna ersätta vår gamla. Vi gör allt från design, fotografering till programmering själva vilket gör att det tar en hel del energi från oss men vi hoppas att ni ska gilla resultatet!

Den som hittar något som inte fungerar eller som är väldigt otydligt får mer än gärna maila oss på butik@nylandersmattor.se. Genom att ge oss feedback på hur vår webbutik fungerar så hjälper ni oss enormt mycket med att vidareutveckla den och göra butiken ännu bättre för er

Till er som inte känner igen er men besökt oss tidigare, såhär såg vår webbutik ut tidigare

Nylanders Mattor innan 2016-04-19 då vi lanserade vår nya webbutik


Vårnyheter

av Therese Hultberg den 2016-02-01

Nu under våren kommer mycket mönster, vi ser både kontraster mellan svart och vitt men också mjukare toner som smutsiga pasteller ihop med naturvitt. Något som vi tror på är tryckta bomullsmattor som kommer att bli stort inom den närmaste tiden, mattan Tobago och mattan Tindra och mattan Vilda med sina detaljerade mönster är favorittippade.

Tryckta bomullsmattorna Tindra och Tobago

Tryckt bomullsmatta Vilda

I plastmattevärlden kommer två nya mönster från Horredsmattan: Märta och Linné som är helt rätt i tiden med mjuka färger och klassisk design. Kommer snart till vår webbshop!

Plastmattorna Linné och Märta från Horredsmattan, nyhet 2016


Öppnar ny mattaffär i Dalsjöfors

av Erik Lindholm den 2015-05-15

I skrivande stund håller vi på fullt med att packa ner vår butik här på Almenäsvägen, vi har växt ut ur våra lokaler och hittat en ny lokal som är mer lämpad till vår butik. Med ny takhöjd och större utrymmen så tror vi att det kommer att bli en succé! I den nya butiken kommer vi ha mer ”showroom” och kunna visa upp våra mattor mycket bättre än tidigare, vi kommer även få ett nytt större packrum för vår e-handel, där vi skickar mattor till alla Sveriges hörn. Butiken kommer att befinna sig på andra våning i Interiörhuset i Dalsjöfors, på Boråsvägen 66, med bra parkeringsmöjligheter och nära motorvägen så det går snabbt att åka hit, både från Borås och från Ulricehamnsområdet.


Äldre inlägg