Bild på mattan Ludvika

Ludvika

Ludvika är inte en vanlig ullmatta som du hittar i vilken butik som helst, mattan är vävd i Europa av hög ullkvalitet som gör den extremt tålig, klara av både kaffe och rödvin! Bara att torka av.

Välj en färg

Att betala: -

Beskrivning

Ludvika är en ullmatta från vårt eget sortiment där vi väver upp mattan för just dig efter din beställning. Vår fabrik ligger i Europa som spinner garnet av ull från Europa och mattorna vävs för hand i vanliga vävstolar. Eftersom mattan vävs upp speciellt för dig så är leveranstiden ca 5 veckor.

Är du också en av dem som tror att ullmattor sticks, luddar och är väldigt ömtåliga? Då har du nog som många andra råkat köpa en ullmatta i en lägre ullkvalitet.

Ludvika är fantastiskt mjuk och len, helt luddfri och tål i princip att du spiller vad som helst på den. Fettet i ullen gör att fibrerna inte suger i sig av väta utan det lägger sig som en ovanpå mattan då vatten och fett stöter ifrån varandra.

Rengöring av ullmattor

Ta en ren lätt fuktig trasa eller en mikrofiberduk och sug upp det som du har spillt på mattan. Det bästa är att torka upp vätska innan den torkar in i mattan. Om fläcken är torr så går det bra att blöta upp den med en fuktig trasa och sedan suga upp vätskan med en mikrofiberduk.

Rum där mattan passar: Kök, Hall, Vardagsrum, Matplats / Matsal, Sovrum / Säng
Matta från: Tisca
Tvättråd:  Dammsug mattan regelbundet och ta bort fläckar omedelbart. Eftersom ullen innehåller fett så får mattan ett naturligt skydd som stöter bort smuts och fläckar. De flesta fläckar brukar gå att suga upp med en fuktig trasa så länge fläcken inte har torkat in. För tvätt av hela mattan rekommenderas kemtvätt.
Material:  100% europisk ull
Totalhöjd:  ca 1 cm
Tillverkningssätt:  Handvävd

Andra populära
Ullmattor