Mattor till husbil & husvagn

- Skräddarsy din matta

Raka gångmattor eller formsydda mattor till husbilen / husvagnen?

  • Här nedan finner du raka mattor i eget mått vilket oftast är det billigaste alternativet, minst arbetskostnad
  • Raka mattor täcker inte hela golvet som en formsydd matta gör, raka mattor är enklare att ta ut och skaka.
  • Formsydda mattor kräver en mall, ring oss på 033-123050 eller kom till vår butik utanför Borås
  • När vi formsyr mattor så brukar priset hamna mellan 4000 kr till 10 000 kr, oftast billigare än orginalmattor.

Raka gångmattor i husbilen

Många väljer raka gångmattor till sin husbil eller husvagn på grund av dess enkelhet och låga kostnad. Raka mattor är enklare att ta ut och skaka av för att hålla rena. Vi erbjuder raka mattor som passar perfekt till just detta ändamål och de finns i flera bredder, inklusive 50 cm som är en vanlig storlek för husbilar. Våra raka mattor är lättskötta och ett utmärkt val om du vill ha en snabb och prisvärd lösning för din husbil eller husvagn. Samtliga mattor har gummerad undersida så att de ligger still.

Formsydda mattor efter mall

Vi erbjuder tyvärr inte möjligheten att beställa formsydda mattor direkt i vår webbutik men det går att beställa genom att ringa oss på 033-123050 eller genom att besöka vår butik utanför Borås. Med en formsydd matta i husbilen eller husvagnen täcker man hela golvet, vilket ger en mycket mysig och lyxig känsla. Vanligtvis delar vi upp mattorna i 3-5 stycken för att det ska bli enklare att ta ut och skaka dem.

Priset på en formsydd matta varierar mycket beroende på vilken typ av matta man väljer. Vanligtvis kostar materialet mellan 250 kr/m2 till 1500 kr/m2. Man bör räkna med att det går åt mellan 5 och 8 kvadratmeter till en standard husbil eller husvagn. Det som sedan tillkommer är arbetskostnaden som är betydligt högre än för raka gångmattor. Detta beror på att mattorna måste skäras ut och alla kanter måste langetteras för att ge ett snyggt och hållbart resultat. Vanligtvis kostar arbetskostnaden mellan 2000-5000 kr beroende på antalet mattor och storleken på dessa.

Visar 10 produkter

Så enkelt gör du en mall till husbilen eller husvagnen

Det du behöver för att göra en mall är följande

  • Brunt kraftpapper
  • Tejp
  • Mattkniv eller annan kniv med rakblad
  • Sax
  • Penna

Börja med att lägga ut kraftpappret på golvet och vik det så att det passar formen på golvet, alternativt att du skär så att det får rätt form. Fördelen med att vika är att det enkelt går att justera om du gör fel. Tejpa sedan den vikta kanten så att den inte viker upp sig igen. Justeringar kan behöva göras så det kan vara bra att ha en penna och sax i närheten.

Laga dina gamla mattor

Ofta så kan det vara kanten på mattorna som slits först, om de bara är kanten som har gått sönder kan du lämna in dessa till en mattaffär som har en langettmaskin eller bandkantar så går mattorna enkelt att laga, det blir mycket billigare än att köpa ett nytt sätt med mattor.