Tvättbara mattor

Mattor som du kan slänga in i maskin

Mattor är en viktig del av inredningen i ditt hem. De ger komfort, värme och stil till dina utrymmen. Men, det är ingen hemlighet att mattor kan utsättas för smuts, spill och slitage med tiden. Här kommer våra tvättbara mattor till räddningen!

Generellt sätt så är det mattor av bomull eller mattor av plast som lämpar sig bäst att tvätta i egen maskin, dels på grund av att materialet tål vatten och dels på grund av att dessa typer av mattor är relativt tunna och väger inte så mycket så att en maskin klarar det.

Visar 73 produkter

Alla mattor går inte att tvätta

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla mattor är lämpliga för tvätt i maskin. Här är några skäl till varför vissa mattor inte bör tvättas i en maskin:

  • Material och Konstruktion: Vissa mattor är tillverkade av material som inte tål vatten eller mekanisk tvätt, som ullmattor som kan krympa eller förlora formen.
  • Färgäkthet: Vissa mattor har färgämnen som inte är tvättbara och som kan blekna eller blöda om de utsätts för vatten och tvätt.
  • Storlek och Vikt: Stora eller mycket tunga mattor är oftast inte praktiska att tvätta i en vanlig tvättmaskin och kan skada maskinen.
  • Tillverkarens Rekommendationer: Tillverkare brukar ge specifika tvättråd och rekommendationer för deras mattor. Det är viktigt att följa dessa råd för att bibehålla mattans skick och hållbarhet.