Röd

Sweet

Sweet är en plastmatta från Horredsmattan i ett klassiskt gåsöga vävd på svart varp. Mattan är vändbar och har svetsade kortsidor. Extremt tålig matta som går att tvätta i maskin.

Välj en färg

Välj storlek

Att betala: -

Beskrivning

Sweet är en plastmatta från Horredsmattan i ett klassiskt gåsögamönster som aldrig blir omodernt. Denna plastmatta är lite speciell eftersom den kommer i bredden 80 cm istället för 70 cm som är det vanliga.

Plastmattan Sweet är vävd på en svart varp och genom att den syns i mattan så har alla de olika färger som Sweet kommer i inslag av svart vilket gör mattan ännu mindre känslig än en matta med vit varp som kan bli smutsig. Den svarta varpen är även en snygg detalj som är mycket uppskattad.

Denna plastmatta har svetsade kanter på kortsidorna, dvs plasten är smält så att mattan hålls ihop istället för klassiska fransar som annars är vanligt bland många trasmattor tex. Självklart så går det att klippa bort den svetsade kanten och knyta fransar istället om du tycker att det är finare, då blir fransarna svarta eftersom varpen är svart.

Sweet är en helsvensk produkt som alla våra andra plastmattor, mattan är vävd i Horred av Horredsmattan och plasten tillverkas av Gislaved folie här i Sverige.

Måttbeställ mattan

Du kan måttbeställa längden på mattan, ej bredden.

Mattan finns i följande bredder
- 80 cm
- 170 cm

Exempel
En matta som skall bli 80 x 520 cm så blir kostnaden för en matta som är 550 cm som sedan kortas ner till 520 cm. På grund av att mönstret är 50 cm och upprepas så vävs mattan i 500 cm, 550 cm, 600 cm osv.

Det tillkommer en extra kostnad på 200 kr/matta vid beställning av specialmått.

Vi tar endast emot beställningar på måttbeställda plastmattor per telefon eller e-post och öppet köp gäller ej.

Mattans speciella egenskaper

 • Klassisk design
 • Gåsöga
 • Hög kvalité
 • Lättstädad
 • Maskintvätt 30 grader
 • Många storlekar
 • Slitstark
 • Slät ovansida
 • Svensktillverkad
 • Tunn
 • Vändbar matta
 • Måttbeställd
Rum där mattan passar: Kök, Hall, Matplats / Matsal, Utomhus
Matta från: Horredsmattan
Tvättråd:  Mycket lättskött matta. Torka bort fläckar med en fuktig trasa, detta fungerar i de flesta fall. Vid behov av att fräscha upp hela mattan så tvättas den i 30º C i maskin eller med mjuk borste. Tänk på att inte tvätta för varmt, då tappar plasten sin form eftersom den mjuknar. Mattan bör ej torkas i starkt solsken.
Material:  Mjuk plast utan ftalater
Totalhöjd:  5
Golvvärme:  Mattan tål att läggas på golvvärme
Vikt:  1400 gram/m2
Tillverkningssätt:  Maskinvävd

Andra populära Plastmattor

Asta Mix
Asta Mix

Asta är en randig matta i ett klassiskt mönster där plast och bomullsgarn är blandade, det är ungefär hälften bomull och hälften plast. Mattan har klassiska vit...

13 storlekar / 6 färger
fr. 790 kr
Wave
Wave

Wave är en svensktillverkad plastmatta av högsta kvalité. Designen på mattan är modernt mönster med vågor på som livar upp ett kök eller en hall. Mattan vävs...

16 storlekar / 7 färger
fr. 360 kr
Astor
Astor

Astor är en vacker traditionell plastmatta i ett klassiskt mönster som ser ut som plastmattor har gjort sedan urminnes tider. Denna plastmatta hade tidigare...

12 storlekar / 6 färger
fr. 730 kr
Solo
Solo

Solo är en enfärgad plastmatta utan mönster tillverkad av Horredsmattan. Den vita varpen i mattan lyser igenom och ger mattan liv. Solo är den populäraste plast...

fr. 360 kr