Horredsmattan

Svenska mattor sedan 1966

Horredsmattan

Horredsmattan har vävt plastmattor sedan 50-talet och har en av de bästa plastmattorna på marknaden. Horredsmattan finns i många olika mönster, färgställningar och framförallt storlekar. De är unika med att väva bredden 200 cm vilket gör att du kan få en plastmatta i storleken 200 x 300 cm.

Plastmattor vävda i Horred

Företaget och fabriken där plastmattorna vävs ligger i Horred, 5 mil från Borås där Nylanders Mattor har sitt lager och butik. Horredsmattan tillverkar sina produkter i egna moderna lokaler, som ligger i Marks kommun i "Tygriket" i sydvästra Sverige, längs riksväg 41 mellan Borås och Varberg.

Horredsmattans fabrik

Plasten från mattorna kommer från Gisslaved folie som tillverkar plast utan ftalater i sin fabrik här i Sverige, detta gör att du få den mest miljövänliga plast som går att få tag på. När plasten kommer till fabriken så spolas denna och vävs i klassiska vävstolar, när mattan är färdig så kapas den i färdiga längder och kortsidorna svetsas. Det sista steget är att krympa mattorna så att de kan tvättas i maskin utan att krympa. Plastmattor från Horredsmattan är ett riktigt hantverk som vi hoppas skall få leva kvar i Sverige under lång tid framöver.

Visar 48 produkter