Solo

Solo är vår bästsäljande matta från Horredsmattan. Enfärgad och omönstrad vilket gör att Solo passar till det mesta. Mattan går att specialbeställa i både färg och storlek. Maskintvätt 30 grader

Välj en färg

Att betala: -

Beskrivning

Solo är en enfärgad plastmatta utan mönster tillverkad av Horredsmattan. Den vita varpen i mattan lyser igenom och ger mattan liv. Solo är den populäraste plastmattan i vårt sortiment, troligtvis på grund av att den är väldigt enkel och passar till det mesta.

Tidigare så hade denna matta namnet Plain, men då många av färgerna byttes ut så fick mattan namnet Solo istället år 2019.

Solo vävs i Sverige av Horredsmattan som har tillverkat plastmattor sedan 1950-talet. plasten tillverkas också i Sverige av Gislaved folie, mattan innehåller inga ftalater.

Plastmattan Solo går att använda på båda sidor och har samma färg på båda sidor.

Plastmattor är en traditionell svensk produkt. Det som gör den så populär är framförallt att den är så lättskött, dess snygga design och slitstyrka. Plastmattans egenskaper gör att den passar överallt, både inne- och utemiljöer: köket, hallen, tvättstugan, uterummet, badrummet, husvagnen, fritidshuset, mm.

Bäst av allt, mattan går att tvätta i maskin!

Specialbeställ färgen på mattan

Solo går att beställa i samtliga färger som Horredsmattan har i sitt sortiment, men endast i bredderna 150 cm, 170 cm samt 200 cm.

Tanken är att du kan köpa en av de andra plastmattorna framför diskbanken och sedan få en matta i exakt samma färg under bordet. Om du väljer en matta framför diskbänken som innehåller 4 färger så kan du välja en av dessa och väva upp en enfärgad Solo i den färgen.

Matta i egen storlek

Du kan måttbeställa längden på mattan, ej bredden.

Mattan finns i följande bredder
- 70 cm
- 150 cm
- 170 cm
- 200 cm

Exempel
En matta som skall bli 70 x 520 cm så blir kostnaden för en matta som är 550 cm som sedan kortas ner till 520 cm. På grund av att mönstret är 50 cm och upprepas så vävs mattan i 500 cm, 550 cm, 600 cm osv.

Det tillkommer en extra kostnad på 200 kr/matta vid beställning av specialmått.

Vi tar endast emot specialbeställningar av plastmattor per telefon eller e-post och öppet köp gäller ej.

Mattans speciella egenskaper

 • Modern design
 • Omönstrad / enfärgad
 • Hög kvalité
 • Lättstädad
 • Maskintvätt 30 grader
 • Många storlekar
 • Slitstark
 • Slät ovansida
 • Svensktillverkad
 • Till altan och balkong
 • Vändbar matta
 • Specialbeställ i annan färg
 • Välj egen färg
 • Måttbeställd
Rum där mattan passar: Kök, Hall, Matplats / Matsal, Utomhus
Matta från: Horredsmattan
Tvättråd:  Mycket lättskött matta. Torka bort fläckar med en fuktig trasa, detta fungerar i de flesta fall. Vid behov av att fräscha upp hela mattan så tvättas den i 30º C i maskin eller med mjuk borste. Tänk på att inte tvätta för varmt, då tappar plasten sin form eftersom den mjuknar. Mattan bör ej torkas i starkt solsken.
Material:  Mjuk plast utan ftalater
Totalhöjd:  5 mm
Golvvärme:  Mattan tål golvvärme
Vikt:  1400 gram/m2
Tillverkningssätt:  Maskinvävd

Andra populära Plastmattor

Svea
Svea

Svea är en svensktillverkad plastmatta i mixedkvalité, dvs ett bomullsgarn har blandats med plasten för att göra mattan mjukare och skönare än en matta i 100% p...

14 storlekar / 6 färger
fr. 745 kr
Alfie
Alfie

Alfie är en sobert mönstrad matta med modern känsla. Mattan har fält med 4 olika mönster som gör den mycket intressant att vila ögonen på. Denna matta komme...

fr. 320 kr
Dalahäst
Dalahäst

Plastmatta i ett klassiskt mönster med Dalahästar.

fr. 370 kr
Flower
Flower

Flower har mönster av små och stora blommor. Mattans färgställning gör att den kan användas på båda sidor och genom vända mattan får du ett annat uttryck i rumm...

13 storlekar / 6 färger
fr. 320 kr