Blå

Natalia

En helt fantastiskt matta i bomull som går att tvätta i maskin. Horredsmattan är annars kända för sina plastmattor men här är en matta i ren bomull! Varpen är svart vilket ger vackra svarta fransar.

Välj en färg

Välj storlek

Att betala: -

Beskrivning

Natalia är en helt fantastiskt bomullsmatta vävd i Sverige av Horredsmattan som annars är kända för sina plastmattor. Likt plastmattorna så går även denna matta att tvätta i maskin vilket gör att den lämpar sig utmärkt i köket och framför diskbänken.

Natalia är ett riktigt hantverk, fabriken i horred som väver mattan gör allt själva, de spinner till och med garnet i mattan själva.

Horredsmattan står verkligen för hög svensk kvalité för dig, mattorna som de tillverkar håller i många år och är perfekt för dig som inte vill byta matta allt för ofta.

Natalia är vävd på svart varp vilket ger ett fint mönster i mattan eftersom varpen lyser igenom samtidigt som det ger en extra liten fin detalj med svarta fransar.

Samtliga mått är utan frans, det tillkommer ca 7-10 cm på varje sida.

Måttbeställ din bomullsmatta

Du kan måttbeställa längden på mattan, ej bredden.

Mattan finns i följande bredder
- 70 cm
- 150 cm
- 170 cm

Exempel
En matta som skall bli 70 x 520 cm så blir kostnaden för en matta som är 550 cm som sedan kortas ner till 520 cm. På grund av att mönstret är 50 cm och upprepas så vävs mattan i 500 cm, 550 cm, 600 cm osv.

Du måste beställa en matta som är minst 20 cm längre än det mått du önskar för att vi skall kunna knyta nya fransar.

Det tillkommer en extra kostnad på 200 kr/matta vid beställning av specialmått.

Vi tar endast emot beställningar på måttbeställda plastmattor per telefon eller e-post och öppet köp gäller ej.

Mattans speciella egenskaper

 • Modern design
 • Svart varp
 • Hög kvalité
 • Lättstädad
 • Maskintvätt 30 grader
 • Måttbeställd
 • Slitstark
 • Slät ovansida
 • Tunn
 • Vändbar matta
 • Omönstrad / enfärgad
 • Svensktillverkad
Rum där mattan passar: Kök, Hall, Matplats / Matsal
Matta från: Horredsmattan
Tvättråd:  Mycket lättskött matta. Torka bort fläckar med en fuktig trasa så fort de uppstår. Vid behov av att fräscha upp hela mattan så tvättas den i 30º C i maskin utan centrifugering eller med mjuk borste i badkar eller dusch. Mattan bör ej torkas i starkt solsken.
Material:  Garn i bomull och varp i polypropylen
Totalhöjd:  5 mm
Golvvärme:  Mattan tål golvvärme
Vikt:  1000
Tillverkningssätt:  Maskinvävd

Andra populära Bomullsmattor

Hemse
Hemse

En vackert mönstrad matta i härliga färgställningar. Mattan är fint vävd och avslutas med tofsar i hörnen, dessa går att ta bort om man så önskar. Mattan ge...

8 storlekar / 4 färger
fr. 590 kr
Visby
Visby

Randig trasmatta i många färger och storlekar. Passar både i hallen, köket eller under matbordet. Mattan har fransar och går att använda på båda sidor. Mönstret...

12 storlekar / 6 färger
fr. 290 kr
Skärhamn
Skärhamn

Randig färgglad omullsmatta tillverkad i ett garn (Ej trasor). Mattan har fransar och går att använda på båda sidor. Ränderna är smalare på de mindre storlekarn...

7 storlekar / 1 färg
fr. 425 kr
Colette
Colette

2019 började Horredsmattan väva mattor i enbart bomullsgarn i sina vävstolar, tidigare har de endast producerat mattor i enbart plast eller i en blandning av pl...

14 storlekar / 5 färger
fr. 380 kr